Štátna agentúra KĽDR urazila Obamu: Vyzerá ako opica!

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 15:45 • 2 min
Štátna agentúra KĽDR urazila Obamu: Vyzerá ako opica!

SOUL - Po sexistických útokoch na juhokórejskú prezidentku zahrnula oficiálna severokórejská tlačová agentúra KCNA urážkami aj amerického prezidenta Baracka Obamu.

slovakia

left justify in out

Americkí predstavitelia ich označili za "nechutné", napísala dnes agentúra AP.
     

Severná Kórea je známa zápalistou, militantnou rétorikou namierenou proti jej nepriateľom - Južnej Kórei a Spojeným štátom, ale málokedy sa uchyľuje k rasistickým narážkam a slovným útokom. S blížiacim sa termínom štvrtej jadrovej skúšky však Pchjongjang svoj slovník pritvrdil.
     

V dlhom článku zverejnenom severokórejskou tlačovou agentúrou 2. mája sa objavil názor istého továrenského robotníka, ktorý povedal, že Obama "vyzerá ako opica", a na adresu šéfa Bieleho domu vyslovil aj niekoľko ďalších hrubých urážok.
     

"Bolo by lepšie, keby (Obama) žil s ostatnými opicami v prírodnej rezervácii niekde v Afrike... a zbieral odrobinky, ktoré mu pohodia návštevníci," povedal údajne robotník severokórejských oceliarní.
     

Hovorkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí Marie Harfová vo štvrtok povedala, že severokórejský komentár bol "urážlivý, nezmyselný a absurdný".
     

"Neviem, koľko slov by som tu na opis takejto rétoriky mohla použiť... je to nechutné," povedala Harfová pred novinármi vo Washingtone.
     

Rétorika Severnej Kórey namierená proti Obamovi a juhokórejskej prezidentka Pak Kun-hje sa vystupňovala po summite oboch lídrov, ktorý sa konal koncom apríla v Soule. Obama počas návštevy na spoločnej tlačovej konferencii s juhokórejskou prezidentkou povedal, že možno nastal čas zvážiť uvalenie ďalších sankcií na Severnú Kóreu a že Spojené štáty nebudú váhať použiť vojenskú silu na obranu svojich spojencov.
     

Nedávne príspevky severokórejských štátnych médií kritizujúce Pak Kun-hje sú plné sexistických výlevov označujúcich prezidentku ako "starú prostitútku koketujúcu s cudzími silami".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona