Štatistiky ukazujú, že v Nemecku žije iba o niečo menej migrantov ako domáceho obyvateľstva

NETKY.SK • 1 August 2017, 11:20 • 2 min
Štatistiky ukazujú, že v Nemecku žije iba o niečo menej migrantov ako domáceho obyvateľstva

WIESBADEN - V Nemecku naďalej stúpa počet ľudí s migračným pôvodom. Vlani dosiahol počet obyvateľov tejto krajiny so zahraničnými koreňmi už piaty rok po sebe rekordnú úroveň, oznámil dnes Spolkový štatistický úrad (Destatis).

slovakia

left justify in out

Celkovo ich bolo v roku 2016 približne 18,6 milióna, čo je viac ako pätina obyvateľstva Nemecka (22,5 percenta). Za dôvod nárastu ich počtu o 8,5 percenta - najväčšieho od začiatku vedenia takýchto záznamov v roku 2005 - považujú štatistici veľký prílev prisťahovalcov a utečencov v rokoch 2015 a 2016, informuje agentúra DPA.

 

Necelú polovicu obyvateľov Nemecka s migračným pôvodom - 48 percent - tvoria cudzinci a 52 percent Nemci. S odstupom najväčšou krajinou pôvodu obyvateľov so zahraničnými koreňmi zostáva Turecko a hlavným regiónom Európa. Význam iných oblastí sveta, ako sú Blízky východ či Afrika, sa však v posledných piatich rokoch zvýšil.

 

Nemeckí štatistici evidujú ako ľudí s migračným pôvodom tých, ktorí sami nemali pri narodení nemecké občianstvo alebo sa bez nemeckého občianstva narodil aspoň jeden z ich rodičov. Patria k nim napríklad cudzinci alebo naturalizované osoby a ich potomkovia narodení ako nemeckí občania.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies