Štatistický úrad SR získal certifikát systému manažérstva kvality

NETKY.SK • 18 December 2015, 13:04 • 2 min
Štatistický úrad SR získal certifikát systému manažérstva kvality

BRATISLAVA - Štatistický úrad (ŠÚ) SR dostal certifikát systému manažérstva kvality podľa štandardu ISO. Na základe auditu ho udelila nezávislá certifikačná a inšpekčná spoločnosť Bureau Veritas Slovakia, čím ocenila individuálne a kvalitné riešenia v oblasti organizácie, získavania, spracovania a poskytovania oficiálnej štatistiky v zmysle platných medzinárodne uznávaných štandardov. Pri udržiavaní funkčnosti systému platí do 15. septembra 2018.

slovakia

left justify in out

"Významným krokom k trvalému zlepšovaniu je systémové zabezpečenie kvality všetkých poskytovaných štatistických produktov a služieb. Z tohto dôvodu sú pri všetkých činnostiach uplatňované zásady systému manažérstva, a to zvlášť so zameraním na kvalitu. Chceme byť dlhodobým dôveryhodným partnerom zainteresovaným stranám," objasnila význam certifikátu riaditeľka odboru stratégie a integrovaného manažérskeho systému ŠÚ Mária Dologová.

 

Zmyslom certifikácie je dosiahnuť splnenie očakávaní zákazníkov ŠÚ, a to neustálym zlepšovaním procesov systému riadenia celého certifikačného cyklu. Takto zhodnotil udelenie riaditeľ certifikačnej divízie Bureau Veritas Slovakia Stanislav Moučka. "V rámci dozorových auditov budeme robiť všetko pre zdokonalenie tohto systému s cieľom zvyšovať výkonnosť nášho klienta," povedal Moučka.

Je to v poradí už štvrtý certifikát, prvý bol ŠÚ udelený v roku 2006.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies