Štatistické výkazy pre podnikateľov budú od nového roka elektronické

NETKY.SK • 4 December 2015, 12:29 • 2 min
Štatistické výkazy pre podnikateľov budú od nového roka elektronické

BRATISLAVA - Podnikateľské subjekty zaradené do štatistického zisťovania (spravodajské jednotky) budú od 1. januára 2016 poskytovať údaje Štatistickému úradu (ŠÚ) SR prostredníctvom online formulárov. Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii hovorca úradu Marián Jánošík.

slovakia

left justify in out

V uvedenom termíne podľa neho vstupuje do platnosti vlaňajšia novela zákona o štátnej štatistike, ktorá obsahuje nové pravidlá predkladania štatistických výkazov. "Podrobnosti o spôsobe poskytovania údajov spravodajskými jednotkami, vrátane výnimiek, sú rozpracované vo vyhláške Štatistického úradu SR," doplnil.

 

Elektronický zber podľa Jánošíka prispeje k znižovaniu administratívnej záťaže a eliminovaniu chýb pri vypĺňaní formulárov, keďže nový systém automaticky odhalí logické nezrovnalosti a upozorní na nutnosť ich opravy. "Elektronizácia zároveň umožní harmonizovať lehoty na predkladanie niektorých štatistických výkazov s termínmi odovzdávania výkazov k dani z pridanej hodnoty (DPH)," dodal hovorca ŠÚ SR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies