Štatistici absolvovali prvú skúšku spracovania obecných volieb

NETKY.SK • 17 Október 2014, 15:18 • 2 min
Štatistici absolvovali prvú skúšku spracovania obecných volieb

BRATISLAVA - Prvá skúška spracovania výsledkov komunálnych volieb sa skončila na Štatistickom úrade SR úspešne. Na skúške sa aktívne zúčastnilo 172 zamestnancov krajských pracovísk a ústredia Štatistického úradu, použili pritom 98 počítačov.

slovakia

left justify in out

"Do termínu volieb do orgánov samosprávy obcí sú naplánované ešte dve skúšky spracovania výsledkov hlasovania. Druhá v poradí sa bude konať ešte do konca októbra a tretia, záverečná skúška, sa uskutoční v novembri," uviedol hovorca Štatistického úradu SR Marián Jánošík.

 

Cieľom skúšky bola kontrola funkčnosti systému, kontrola formálnych chýb hlásených systémom či kontrola správnosti výsledkov v zápisniciach na príslušných úrovniach volebných komisií, teda okrskových, miestnych, respektíve mestských, obvodných a na Ústrednej volebnej komisii. 

 

Na spracovanie výsledkov volieb do orgánov samosprávy obcí použijú Integrovaný volebný informačný systém, ktorý už úspešne aplikovali pri spracovaní krajských volieb, pri voľbe prezidenta a tiež pri eurovoľbách. Systém je univerzálny pre všetky typy volieb a referend a poskytuje komplexné elektronické služby na prípravu, zber a spracovanie výsledkov, ako aj prezentáciu priebežných a definitívnych výsledkov. Nových primátorov miest, starostov obcí a poslancov zastupiteľstiev si budeme voliť 15. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona