Státisíce ľudí pochodovali v Berlíne za práva sexuálnych menšín

NETKY.SK • 28 Júl 2018, 21:17 • 2 min
Státisíce ľudí pochodovali v Berlíne za práva sexuálnych menšín

BERLÍN - Státisíce ľudí pochodovali v sobotu popoludní ulicami nemeckej metropoly Berlín za práva sexuálnych menšín a za tolerantnejšiu spoločnosť. Neodradili ich ani vysoké teploty dosahujúce zhruba 33 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Organizátori podujatia Christopher Street Day (CSD), ktoré sa v tomto roku konalo pod mottom "Moje telo - moja identita - môj život", očakávali účasť približne 400.000 ľudí. Išlo o jubilejný, 40. ročník tejto tradičnej akcie berlínskej LGBTI komunity, informovala stanica Deutsche Welle.

 

Na dúhovom pochode tradične nechýbali pestrofarebné kostýmy, alegorické vozy a hudba. Organizátori zverejnili aj 11 politických požiadaviek týkajúcich sa posilnenia práv sexuálnych menšín v oblasti ich zviditeľnenia a rodinného života.

 

Podujatie zavŕšil večerný míting pri Brandenburskej bráne. Na prvom ročníkou akcie CSD v Berlíne sa v roku 1979 zišlo len okolo 450 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies