Státisíce Američanov pôjdu do Washingtonu oslavovať, ale aj protestovať

NETKY.SK • 16 Január 2017, 14:24 • 2 min
Státisíce Američanov pôjdu do Washingtonu oslavovať, ale aj protestovať

WASHINGTON - Státisíce Američanov sa chystajú do Washingtonu, aby sa zúčastnili na piatkovej inaugurácii prezidenta Donalda Trumpa alebo sobotňajšej demonštrácii odporcov novej hlavy štátu. Agentúra AP to dnes napísala s tým, že sa nedá odhadnúť, koľko ľudí príde Trumpa oslavovať a koľko proti nemu protestovať.

slovakia

left justify in out

Úrady predpokladajú, že v piatok sa okolo washingtonského Kapitolu, Bieleho domu a bulváru Pennsylvania Avenue zhromaždí okolo 800.000-900.000 ľudí. V americkom hlavnom meste bude v tento deň uzavretých mnoho ulíc, čo zrejme úplne vyťaží niektoré úseky metra.

 

Ďalšie státisíce Američanov však cestujú do Washingtonu aj na sobotňajší protestný pochod žien.

 

Elliott Ferguson z mestského úradu pre turizmus povedal, že pred novembrovými prezidentskými voľbami sa hotely a organizátori podujatí vo Washingtone oveľa viac pripravovali na víťazstvo Hillary Clintonovej. Po zvolení Trumpa "úroveň nadšenia" a dopyt po hotelovom ubytovaní bezprostredne nedosahovali podobný stupeň ako pred minulými inauguráciami, dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies