Štát Washington schválil manželstvá homosexuálov

NETKY.SK • 9 Február 2012, 22:52 • 2 min
Štát Washington schválil manželstvá homosexuálov

tát Washington schválil manželstvá homosexuálov - Politika Snemovňa reprezentantov amerického štátu Washington uzákonila v stredu manželstvá homosexuálov. Keď legislatívu podpíše guvernérka, štát sa stane v poradí siedmym v USA, kde uznávajú sobáše partne

slovakia

left justify in out

imgSnemovňa reprezentantov amerického štátu Washington uzákonila v stredu manželstvá homosexuálov. Keď legislatívu podpíše guvernérka, štát sa stane v poradí siedmym v USA, kde uznávajú sobáše partnerov rovnakého pohlavia.
      Demokratická guvernérka Christine Gregoirová vyhlásila, sa teší na podpis zákona, ktorý "ukončí éru diskriminácie". Odporcovia opatrenia, vedení konzervatívcami, však oznámili, že zrušenie zákona budú žiadať v novembrovom referende.
      Schválenie zákona Snemovňou reprezentantov v štáte Washington prišlo deň po tom, čo obhajcovia manželstiev homosexuálov dosiahli dôležité právne víťazstvo v Kalifornii. Federálny odvolací súd totiž vyhlásil zákaz homosexuálnych manželstiev v Kalifornii, schválený v referende, za protiústavný.
      Zákon odsúhlasila snemovňa vo Washingtone pomerom hlasov 55 k 43, štátny Senát ho schválil už pred týždňom pomerom hlasov 28 k 21. Obe komory, sídliace v štátnom hlavnom meste Olympia, ovládajú demokrati, ktorí majú leví podiel na schválení legislatívy.
      Zákon však nemôže vstúpiť do platnosti skôr ako 7. júna.
      Manželstvá homosexuálov už uznávajú v ďalších šiestich amerických štátoch - v New Yorku, Massachusetts, Connecticute, Vermonte, New Hampshire a Iowe - ale aj vo Washingtone D.C. (Federálnom dištrikte Kolumbia).
      Podobný zákon o homosexuálnych manželstvách sa snažia presadiť zástancovia i v štátoch Maryland a New Jersey. Referendum o legalizácii takýchto manželstiev sa bude v novembri konať v štáte Maine.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies