Štát uvoľní milióny eur na rekonštrukciu vysokoškolských internátov

NETKY.SK • 31 Január 2018, 14:51 • 2 min
Štát uvoľní milióny eur na rekonštrukciu vysokoškolských internátov

BRATISLAVA - Vláda uvoľní 10 miliónov eur na rekonštrukciu vysokoškolských internátov, v druhom polroku ďalších desať. Oznámil to na dnešnej tlačovej besede premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

V minulom roku Európska komisia na základe spolupráce s Eurostatom a členskými krajinami EÚ rozhodla, že investície do zatepľovania verejných budov už nebudú zaťažovať štátny rozpočet. "Vyhlásime súťaž medzi súkromnými firmami na zatepľovanie internátov. Súkromné firmy svoj príjem získajú z výdavkov na energie, ktoré sa ušetria vďaka renovácii," vysvetlil premiér.

Robert Fico predpokladá, že ministerka školstva Martina Lubyová sa v čo najbližšom čase stretne so zástupcami vysokých škôl a spíše zoznam, čo treba na internátoch zrekonštruovať. "Chceme reagovať na havarijne stavy. Kým sa začne proces zatepľovania, peniaze sa môžu využiť na výmenu okien, rekonštrukciu strechy či na nákup nábytku," uzavrel predseda strany SMER-SD.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies