Štát Sarawak v Malajzii povolil lov krokodílov: Množia sa totiž ich útoky na ľudí

NETKY.SK • 18 August 2017, 11:56 • 2 min
Štát Sarawak v Malajzii povolil lov krokodílov: Množia sa totiž ich útoky na ľudí

KUALA LUMPUR - Malajzijský štát Sarawak začal udeľovať povolenia na lov krokodílov, pričom žiadatelia sú varovaní, že konajú na vlastné riziko.

slovakia

left justify in out

"Povolenie dostanú iba tí, ktorí sú nám schopní pomôcť pri udržiavaní stavu krokodílov v divočine. Zámerom je zabezpečiť trvalo udržateľný lov týchto zvierat," uviedol predstaviteľ regionálneho ministerstva životného prostredia.

 

Úrady v prípade "neočakávaného incidentu" nebudú niesť zodpovednosť. Dosiaľ podalo žiadosť o povolenie na lov a predaj krokodílieho mäsa na miestnych trhoch najmenej 45 osôb.

 

Sarawak už desaťročie zápasí so zvyšujúcom sa počtom útokov krokodílov na ľudí, čo je spôsobené najmä nárastom ich populácie v divočine. Kontrolovaný lov má minimalizovať "konflikty medzi ľuďmi a týmito plazmi", uvádza daný rezort.

 

Krokodílie mäso sa konzumuje v krajinách ako Austrália, Čína, Japonsko, Singapur či USA. Krokodíly a aligátory sa vo viacerých krajinách chovajú na farmách aj pre kožu a iné výrobky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies