Štát preplatí povodňové zabezpečovacie a záchranné práce

NETKY.SK • 14 December 2016, 11:57 • 2 min
Štát preplatí povodňové zabezpečovacie a záchranné práce

BRATISLAVA - Štát preplatí povodňové zabezpečovacie a záchranné práce, ktoré si vyžiadali povodne počas prvého polroka 2016. Ide o sumu 896.114 eur.

slovakia

left justify in out

Vláda dnes odsúhlasila uvoľnenie prostriedkov zo štátnej pokladnice.

 

Povodne od januára do konca júna spôsobili na Slovensku škody za vyše 1,1 milióna eur. Z toho boli škody na majetku fyzických osôb 4676 eur, na majetku právnických osôb a fyzických osôb – podnikateľov 16.000 eur, na majetku obcí 34.340 eur, na majetku vyšších územných celkov 125.850 eur a na majetku štátu 986.621 eur.

 

Počas povodní sa v zasiahnutých oblastiach zistilo viacero nedostatkov, ako napríklad nízka znalosť legislatívy a nedodržiavanie povinností na úseku ochrany pred povodňami zo strany vlastníkov a nájomcov poľnohospodárskych pozemkov, rovnako nepostačujúca údržba vodných tokov či brehových porastov alebo vytváranie čiernych skládok v blízkosti korýt vodných tokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies