Štát preberie zodpovednosť za sanáciu šiestich nebezpečných skládok

NETKY.SK • 16 November 2016, 06:34 • 2 min
Štát preberie zodpovednosť za sanáciu šiestich nebezpečných skládok

BRATISLAVA – Štát preberie zodpovednosť za šesť nebezpečných skládok, ktoré sú environmentálnou záťažou. Vláda ich na dnešnom zasadnutí zverí ministerstvu životného prostredia a ministerstvu obrany. Tie zabezpečia ich odstránenie za pomoci európskych fondov.

slovakia

left justify in out

Envirorezort sa má stať zodpovedným za sanáciu bývalej skládky priemyselných odpadov Chemických závodov Juraja Dimitrova v bratislavskej Vrakuni. Minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) deklaroval, že riešenie tohto problému je jeho prioritou.

 

Vinníka skládky sa nepodarilo zistiť ani v prípade skládky v Ružinove – Čierny les, skládky galvanických kalov v Myjave - Holičov vrch a skládky v Komárne – Harčáš. Ministerstvo obrany sa stane zodpovedným za sanáciu environmentálnej záťaže v kasárňach v Martine a leteckých kasárňach v Sliači.

 

Ministri posúdia už piaty ucelený dokument pre oblasť prevencie kriminality a inej protispoločenskej činnosti na nasledujúce obdobie, ktorý vypracovalo ministerstvo vnútra. Zmyslom stratégie je pokračovať v rozvíjaní a zdokonalení systému prevencie kriminality a inej protispoločenskej činnosti. Bude východiskom pre preventívne programy a projekty na národnej, regionálnej a miestnej úrovni. Reaguje tiež na odporúčania medzinárodných inštitúcií pôsobiacich v tejto oblasti.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies