Štát pomôže Doprastavu, má stavať tunel Višňové

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 09:52 • 2 min
Štát pomôže Doprastavu, má stavať tunel Višňové

BRATISLAVA - Stavebná spoločnosť Doprastav, ktorá sa v poslednom čase dostala do problémov, má na dosah najväčšiu diaľničnú zákazku súčasnej vlády. Štát si ju totiž vybral na výstavbu najdôležitejšieho úseku diaľnice D1 – tunela Višňové, za ktorú má získať takmer 383 miliónov eur, informovali dnes Hospodárske noviny (HN).

slovakia

left justify in out

Firma už podľa denníka dostala od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) aj akceptačný list, ktorým prijala ich ponuku. "Čakali sme na tento list viac ako desať rokov," konštatoval spolumajiteľ Doprastavu Ivan Šesták. Diaľničiari tieto informácie zatiaľ nekomentovali.

Štát si pritom podľa HN vybral až druhú najlacnejšiu ponuku. Doprastav totiž porazila spoločnosť Skanska, ktorá chcela tunel stavať o vyše 40 miliónov eur lacnejšie. Švédska firma v súčasnosti podľa generálnej riaditeľky Magdalény Dobišovej rozhodnutie NDS analyzuje. Či sa voči nemu odvolajú, nespresnila.

Doprastav sa dostal do vážnych problémov po tom, ako firme v  Poľsku tamojší diaľničiari nevyplatili faktúry za vyše 40 miliónov eur. Banky spoločnosti následne zablokovali účty, pripomínajú HN. Stavba tunela Višňové by podľa denníka firmu, ktorá zamestnáva takmer 2000 ľudí, dostala z najhoršieho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies