Štát podporí internacionalizáciu slovenských malých a stredných firiem

NETKY.SK • 26 September 2017, 11:03 • 2 min
Štát podporí internacionalizáciu slovenských malých a stredných firiem

BRATISLAVA - Slovenské malé a stredné podniky dostanú väčšiu šancu presadiť sa na medzinárodnom trhu.

slovakia

left justify in out

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) a Ministerstvo hospodárstva SR (MH) vyhlásili projekt Podpora internacionalizácie malých a stredných podnikov. V rámci projektu môžu malé a stredné firmy získať nenávratnú dotáciu v celkom objeme 35,6 milióna eur. Projekt je financovaný zo zdrojov Európskej únie a Slovenskej republiky.

O podporu sa môžu uchádzať malé a stredné podniky s výnimkou podnikov z Bratislavského samosprávneho kraja, keďže tento je zaradený do skupiny viac rozvinutých regiónov. „Hlavným cieľom národného projektu je posilnenie internacionalizačných kapacít malých a stredných podnikov vrátane prezentácie podnikateľského potenciálu a poskytnutie bezplatných prezentačných, kooperačných a poradenských služieb za účelom zvýšenia ich zapojenia do medzinárodnej spolupráce,“ informovala SARIO.

Malým a stredným podnikom bude SARIO v spolupráci s MH poskytovať bezplatné prezentačné, kooperačné a poradenské služby prostredníctvom účasti v národných stánkoch na zahraničných veľtrhoch a výstavách, podnikateľských misách, kooperačných a iných podujatiach. „Na posilnenie podpory malých a stredných podnikov vzniknú aj Trade pointy, v ktorých malé a stredné podniky môžu využiť individuálne poradenstvo, podporné tréningové aktivity, poradenské služby s cieľom uľahčiť im zapojenie do nadnárodných a regionálnych subdodávateľských reťazcov,“ konštatovala agentúra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies