Štát od júna zvýhodní neplatičov hypoték, doplatia na to banky!

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 09:31 • 2 min
Štát od júna zvýhodní neplatičov hypoték, doplatia na to banky!

BRATISLAVA - Ak si na Slovensku zoberie klient banky hypotéku či iný úver a nevládze splácať, má problém. Úroky za omeškané splátky narastajú a dlh je z mesiaca na mesiac vyšší.

slovakia

left justify in out

Aj v prípade, že sa situácia zlepší, klient spláca najprv úroky, až potom istinu, čiže samotnú pôžičku. Od júna však na Slovákov čakajú zmeny. "Štát zvýhodní neplatičov. Na úkor bánk", píše denník Hospodárske noviny na titulnej strane.

 

Klienti, ktorí budú mať problém so splácaním, budú najskôr splácať istinu, až potom úroky. Pôžička sa pre nich prakticky zlacní. Za zmenou stoja poslanci Smeru-SD Otto Brixi a Anton Martvoň.

 

Banky sa však na novinku pozerajú skepticky. Prídu podľa odborníkov o časť ziskov. Bankári tiež upozorňujú na fakt, že táto novinka môže predražiť pôžičky pre disciplinovaných klientov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies