Štát New York stále bojuje s návalmi snehu

NETKY.SK • 20 November 2014, 12:22 • 2 min
Štát New York stále bojuje s návalmi snehu

NEW YORK - Najmenej sedem mŕtvych si už vyžiadala búrka sprevádzaná víchricou a silným snežením, ktorá zasiahla americký štát New York.

slovakia

left justify in out

Z mesta Buffalo hlásili až 1,68 metra snehu a vo štvrtok môže podľa meteorológov napadnúť ďalší meter. "Zodpovedá to ročnému úhrnu snehu," povedal miestny predstaviteľ Richard Tobe. Guvernér štátu New York Andrew Cuomo označil návaly snehu za historicky rekordné. Počasie narobilo problémy najmä v doprave, pričom pre nepriaznivé podmienky uzavreli asi 220 kilometrový úsek hlavnej štátnej diaľnice a množstvo menších ciest, na ktorých zapadlo asi 150 vozidiel. Všetkých uviaznutých už podľa Cuoma vyslobodili. Na víkend predpovedajú oteplenie a dokonca dážď a úrady už varovali pred možnými povodňami, ak sa sneh náhle roztopí.

 

Celé Spojené štáty zasiahla studená vlna a teploty na väčšine územia vrátane Havaja klesli pod nulu, čím sa tohtoročný november stal nachladenejším od roku 1976.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies