Štát na jar odkúpi SPP od J&T!

NETKY.SK • 10 Január 2014, 09:16 • 2 min
Štát na jar odkúpi SPP od J&T!

BRATISLAVA - Dvanásť rokov od privatizácie sa najväčší predajca plynu stane na jar tohto roka opäť stopercentne štátnou firmou.

slovakia

left justify in out

Vedenie Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) už podľa informácií denníka PRAVDA oficiálne oznámilo zamestnancom, že sa tak stane v marci. Vláda prisľúbila, že prípadný stratový predaj neprenesie na domácnosti a ceny plynu sa meniť nebudú. Vláda vyrokovala z tohto dôvodu zľavu na odber plynu z Ruska. Či bude zľava stačiť na pokrytie strát, zatiaľ nie je jasné.

Informácie o marcovom prevode 49-pecentného podielu v materskej časti SPP do rúk štátu počas príhovoru zamestnancom predniesol Danie Křetinský, šéf Energetického a průmyslového holdingu, ktorý SPP zatiaľ ovláda, píše denník na prvej strane v článku s názvom "Štát na jar ovládne SPP. Plyn sa zdražovať nebude".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies