Štát má zaplatiť Pente viac ako 26 miliónov, platbu odkladá

NETKY.SK • 28 August 2014, 10:45 • 2 min
Štát má zaplatiť Pente viac ako 26 miliónov, platbu odkladá

BRATISLAVA - Vyše 26 miliónov eur má zaplatiť štátna Bratislavská teplárenská spoločnosti z portfólia finančnej skupiny Penta za to, že neodobrala od bratislavského paroplynového cyklu toľko tepla, koľko sľúbila v zmluve. Rozhodol tak v júni bratislavský krajský súd a proti verdiktu sa nedá riadne odvolať.

slovakia

left justify in out

Štátna tepláreň pod správou Fondu národného majetku však sumu vyplatiť nechce. Rozhodla sa preto využiť aj mimoriadne opravné prostriedky. "Rozhodnutie krajského súdu sa preskúmalo a urobili sa všetky právne kroky, aby sa nemuselo platiť," povedal šéf Fondu národného majetku Branislav Bačík. Penta sa neobáva, že by tieto kroky štátu celý spor zvrátili.

 

Podľa finančnej skupiny sa môže postupom, ktorý zvolila tepláreň, dlh len zvýšiť. Ani suma 26 miliónov eur nebola pôvodne taká vysoká. Zvyšovala sa postupne cez 15-percentný úrok z počiatočnej pohľadávky niečo vyše deviatich miliónov eur.

 

"Obávame sa, že na konci dňa sa situácia nezmení, akurát tepláreň zaplatí viac," skonštatoval hovorca skupiny Penta Martin Danko. Skupina už formálne podala návrh na exekúciu teplárne. No mimoriadne dovolanie ho zmrazí zrejme na rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies