Štát má konkurenciu: Na trati Bratislava-Košice bude jazdiť RegioJet

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 09:00 • 2 min
Štát má konkurenciu: Na trati Bratislava-Košice bude jazdiť RegioJet

BRATISLAVA - Na najlukratívnejšej trati Bratislava-Košice bude okrem štátnych železníc jazdiť aj súkromník, píšu dnešné Hospodárske noviny v článku na titulnej strane s názvom "Štát dostáva rivala. Na železnici".

slovakia

left justify in out

Slovenské železnice strácajú monopol na tejto trati a už od decembra tohto roka na ňom pribudne česká spoločnosť RegioJet. Potvrdil to aj jej generálny riaditeľ Radim Jančura. RegioJet má šancu získať časť zo 690-tisíc cestujúcich ročne, ktorí využívajú IC vlaky na prepravu na východ. Konkurenčné vlaky by mali jazdiť ako štátne IC vlaky, štyrikrát za deň, pričom chcú cestujúcich zlákať na kvalitnejší personál či lepšie služby.

 

Cena lístka by mala byť približne rovnaká ako si pýta štát na tej istej linke, v priemere 22 eur. "Ministerstvo dopravy víta každý krok, ktorý skvalitní ponuku a služby v osobnej železničnej doprave", uviedol hovorca rezortu Martin Kóňa. Pre cestujúcich by konkurenčný boj prepravných firiem mohol priniesť nižšie ceny cestovných lístkov, informoval denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies