Štát má byť na konci apríla bližšie k záveru vyšetrovania tragédie v Kurimanoch

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 16:25 • 2 min
Štát má byť na konci apríla bližšie k záveru vyšetrovania tragédie v Kurimanoch

BRATISLAVA - Ďalšie odpovede, ktoré priblížia štát k záveru vyšetrovania pádu rozostavaného mosta pri Kurimanoch, by mohli byť známe do konca apríla tohto roku.

slovakia

left justify in out

Odhaduje to minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). 
     

Následne sa podľa neho uvidí, ako dlho bude trvať komunikácia medzi vyšetrovateľom a prokurátorom, aby sa vedela prípadne postaviť žaloba. Kaliňák to opísal dnes v Národnej rade (NR) SR v rámci pravidelnej štvrtkovej Hodiny otázok v reakcii na otázku opozičného poslanca za KDH Pavla Zajaca. 
     

"Je veľmi dôležité, aby sme určili skutočných vinníkov, ktorí spôsobili smrť niekoľkých pracovníkov na tomto moste," zdôraznil Kaliňák. Znalecký posudok k tejto veci mal štát k dispozícii na jeseň minulého roku. Z neho však vyplynuli otázky, ktoré bolo potrebné zodpovedať v Nemecku. Slovensko preto podľa Kaliňáka požiadalo o medzinárodnú právnu pomoc z Nemecka, ktorá prišla vo februári tohto roka.
     

Z toho následne vyplynuli ďalšie doplňujúce otázky smerom k Ústavu súdneho inžinierstva v Žiline. Ten má teraz v apríli doplniť vyšetrovací spis o potrebné odpovede. Kaliňák pripomenul, že je to veľmi komplikované a on nemôže časovo tlačiť na vyšetrovateľov. Nejde totiž podľa jeho slov o súťaž Formuly 1. 
     

Poslanec Zajac má však dojem, akoby išlo vyšetrovanie do stratena. Nechce, aby minister Kaliňák zasahoval do vyšetrovania, ľudia však majú podľa neho právo vedieť, kedy bude tragédia vyšetrená a vznesú sa obvinenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies