Štát je pripravený naspäť skupovať energetické podniky

NETKY.SK • 3 Január 2017, 14:55 • 2 min
Štát je pripravený naspäť skupovať energetické podniky

BRATISLAVA - Zmena pomerov v slovenských energetických podnikoch sa v najbližšom období neočakáva. Ministerstvo hospodárstva nemá informácie o tom, že by sa niektorý investor chystal odísť z energetickej spoločnosti.

slovakia

left justify in out

"Nič podobné sa nám v tejto chvíli nedostáva na stôl. Nemáme informácie, že by nejaký investor uvažoval nad predajom svojho energetického podielu,“ povedal v rozhovore pre portál vEnergetike.sk minister hospodárstva Peter Žiga.

 

Štát je však podľa neho pripravený v prípade odchodu niektorého akcionára z energetickej firmy odkúpiť jeho podiel. Nie však prostredníctvom štátneho energetického holdingu, o založení ktorého uvažovala bývalá vláda Roberta Fica, ale napríklad prostredníctvom štátneho SPP.

 

"Osobne si myslím, že tie kľúčové energetické podniky by mali byť v rukách štátu. A vždy, keď bola príležitosť sme úlohu štátu v týchto podnikoch posilnili, ako v prípade Transpetrolu či SPP. Naďalej si myslím, že toto by mal štát robiť, a či to bude robiť prostredníctvom napríklad štátneho SPP, alebo na to vytvorí nejaký špecializovaný holding, to by som v tejto chvíli neriešil. Keď uvidíme, že je potrebné vytvoriť holding, tak holding vytvoríme. V tejto chvíli sa tým nejako operatívne nezaoberáme, ale nepovedal by som, že je to mŕtva vec. V súčasnosti však vieme cez štruktúru SPP využiť pozíciu, že by sme vedeli vstupovať do predaja energetických podielov,“ povedal Žiga.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies