Štát je ochotný podporiť novú automobilku maximálnymi stimulmi

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 14:02 • 2 min
Štát je ochotný podporiť novú automobilku maximálnymi stimulmi

BRATISLAVA - Štát je ochotný novej automobilke, ktorá možno investuje na Slovensku, poskytnúť maximálne investičné stimuly.

slovakia

left justify in out

Po stredajšom rokovaní vlády to povedal minister hospodárstva Vazil Hudák. "Pre nás je to strategická investícia, takže aj po dohode s ministrom financií sme ochotní ísť v podstate na maximálnu možnú mieru štátnej pomoci. To znamená, že hovoríme do 8 až 9 % z celkového rozsahu investície," povedal Hudák.

 

Minister stále nechcel prezradiť, o akého investora má ísť. Mala by to však byť niekoľkomiliardová investícia, vďaka ktorej by malo vzniknúť niekoľko tisíc nových pracovných miest. "Nemáme hovoriť o konkrétnom investorovi, takže hovoríme o tom, že je tu záujem veľmi dôležitého investora z automobilového priemyslu, ktorý má záujem o investíciu na Slovensku. Sme vo finálnej fáze, rozhoduje sa medzi Slovenskom a ešte jednou, maximálne ďalšími dvoma lokalitami," konštatoval Hudák. Podľa jeho vyjadrení spred mesiaca by sa mal nový investor rozhodnúť v septembri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona