Štát dáva milióny z mýta súkromnej firme!

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 11:56 • 2 min
Štát dáva milióny z mýta súkromnej firme!

BRATISLAVA - Štát daroval súkromnej firme Fleetpay vysoké zisky z každej platby kartou za mýto, informuje dnešné SME v článku na titulnej strane s názvom "Z mýta unikajú milióny".

slovakia

left justify in out

Firma Fleetpay je personálne napojená na podnikateľa Milana Fiľa. Spoločnosť mala v roku 2012 pri tržbách 7 miliónov eur zisk 3,4 milióna eur. Pričom päťdesiatpercentná rentabilita býva v biznise výsadou najúspešnejších firiem, ktoré zarábajú na unikátnom know-how, dodáva denník.

 

Bývalý bankár a teraz expert strany NOVA Marcel Klimek hovorí, že Fleetpay robí len bežnú službu, ktorú ktorákoľvek banka dodá oveľa lacnejšie. Pri 117 miliónoch eur minuloročných tržieb, by teda štát mal za spracovanie platieb platiť 1-2 milióny eur. Zaplatil však 7 miliónov eur. Tento nepomer si všimol aj Brusel.

 

Európsky úradníci vyčíslili, že cez vysoké poplatky môže štát prísť za 13 rokov fungovania mýta o 143 miliónov eur.

 

Slovensko na bruselskú hrozbu reagovalo sľubom, že prostredníka medzi kamionistami a Skytollom vyberie nanovo. Nový tender sa rozbehol v septembri minulého roka a naťahuje sa už trištvrte roka, pričom profit z mýta stále tečie do účtovníctva spoločnosti Fleetpay, uzatvára denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies