Štát chce kúpiť všetky akcie Kúpeľov Sliač

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 16:16 • 2 min
Štát chce kúpiť všetky akcie Kúpeľov Sliač

BRATISLAVA - Štát chce získať kontrolu nad Kúpeľmi Sliač. Ministerstvo zdravotníctva navrhuje kúpiť všetky ich akcie. V súčasnosti 72,54 percenta vlastní spoločnosť MH Manažment, zvyšok patrí štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni. Ako vyplýva z návrhu rezortu, stáť by to malo viac ako 5,9 milióna eur. Peniaze majú pochádzať zo štátnych finančných aktív.

slovakia

left justify in out

"Zvyšovaním kvality poskytovaných služieb dôjde k udržaniu 140 pracovných miest a tým k udržaniu zamestnanosti v danom regióne. Riešenie aktuálnej situácie je účelné prijať čo najskôr, a to najmä z hľadiska zabezpečenia kontinuálnej prevádzky zariadenia, keď oddialenie riešenia môže mať za následok prerušenie prevádzky spoločnosti," uvádza v materiáli ministerstvo.

 

Prírodné liečebné kúpele v Sliači majú dlhú tradíciu, sú jediné na Slovensku, ktoré využívajú na liečbu prírodný a nie medicínsky žriedlový plyn. Aktuálna situácia v kúpeľoch podľa ministerstva nedovoľuje spoločnosti udržať svoju konkurencieschopnosť v kúpeľníctve na Slovensku. Vlani skončila v strate viac ako pol milióna eur a má tiež vysoký investičný dlh.

 

"Vzhľadom na súčasný stav spoločnosti sa z hľadiska záujmu štátu o efektívne nakladanie s verejnými zdrojmi ako optimálny javí prevod akcií spoločnosti na jediného akcionára, ktorým by bol štát zastúpený Ministerstvom zdravotníctva SR," píše sa v materiáli.

 

Na ozdravenie spoločnosti sa má po kúpe akcií do pol roka pripraviť ozdravný plán vrátane koncepcie rozvoja, ktorý bude schvaľovať ministerstvo.

 

Kapacita kúpeľov je využívaná v súčasnosti na 60 percent, preto podľa rezortu existuje potenciál na navýšenie počtu klientov, a to hlavne samoplatcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies