Štát chce posilniť postavenie v SE, krajnou možnosťou je odkúpenie podielu Enelu

NETKY.SK • 21 August 2014, 14:15 • 2 min
Štát chce posilniť postavenie v SE, krajnou možnosťou je odkúpenie podielu Enelu

BRATISLAVA - V prípade odpredaja akcií Slovenských elektrární (SE) ich väčšinovým vlastníkom, talianskym Enelom, využije Slovensko túto príležitosť na posilnenie svojho postavenia v tejto strategickej spoločnosti. V stanovisku pre TASR to uviedla hovorkyňa predsedu vlády Beatrice Szabóová.

slovakia

left justify in out

"Podobne ako to bolo v prípade SPP chceme vyrokovať pre štát - ako menšinového akcionára - omnoho výhodnejšie podmienky, aké boli v pôvodnej privatizačnej zmluve. Čakáme na vývoj situácie; potenciálne odkúpenie podielu štátom je len krajnou možnosťou v prípade, že by to bolo pre štát výhodné," dodala.

 

Reagovala tak na informácie, podľa ktorých chce Slovensko posilniť svoje postavenie v tejto spoločnosti, a to aj kúpou akcií Slovenských elektrární (SE). S odvolaním na talianske médiá o tom v stredu (20.8.) informovala agentúra APA.

 

"Sme pripravení výrazne zvýšiť štátny podiel v Slovenských elektrárňach," citovali premiéra Roberta Fica talianske médiá. Enel sa chce z dôvodu znižovania dlhu zbaviť svojho 66-% podielu v SE. Zvyšných 34 % vlastní štát. Taliansky koncern získal svoj podiel v elektrárňach v roku 2005.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies