Štát chce podporiť malé regionálne letiská

NETKY.SK • 6 Jún 2012, 07:17 • 2 min
Štát chce podporiť malé regionálne letiská

Štát chce podporiť malé regionálne letiská - Doprava Štát chce podporiť rozvoj slovenských regionálnych letísk formou pomoci doprave vo verejnom záujme, a tak zvýšiť hospodársky rast práve v chudobných oblastiach. Ako to však chce presne urobiť, Ministers

slovakia

left justify in out

img

Štát chce podporiť rozvoj slovenských regionálnych letísk formou pomoci doprave vo verejnom záujme, a tak zvýšiť hospodársky rast práve v chudobných oblastiach. Ako to však chce presne urobiť, Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR ešte nevie presne vysvetliť.

      "Tak ako nové príležitosti môžu priniesť novovybudované diaľnice, oživenie regiónov môžu priniesť aj regionálne letiská, ktoré môžu byť bránou pre rozvoj cestovného ruchu či pre investorov s novými pracovnými miestami," konštatoval pre TASR hovorca rezortu Martin Kóňa. Upozornil, že podpora letísk je tak v záujme obcí, miest, ako aj štátu.
      Podpora regionálnych letísk a celej leteckej dopravy v SR by mala fungovať na základe vlastného systému, pričom doteraz žiaden model podpory takejto dopravy vo verejnom záujme nefungoval. Pri plánovaní pomoci vláda nezabudla ani na bratislavské letisko. "Dôležitý bude jeho ďalší rozvoj ako najvýznamnejšieho leteckého dopravného uzla na Slovensku," konštatuje sa vo vládnom programe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies