Štát Alabama zažaloval federálnu vládu kvôli umiestňovaniu sýrskych utečencov

NETKY.SK • 8 Január 2016, 10:20 • 2 min
Štát Alabama zažaloval federálnu vládu kvôli umiestňovaniu sýrskych utečencov

MONTGOMERY - Úrady amerického štátu Alabama zažalovali vo štvrtok federálnu vládu kvôli umiestňovaniu utečencov zo Sýrie. Oznámil to guvernér štátu Alabama Robert Bentley.

slovakia

left justify in out

Vláda prezidenta Baracka Obamu neposkytla podľa citovanej žaloby predstaviteľom štátu Alabama dostatok informácií o ani jednom z utečencov, ktorí majú prísť na jeho územie.

 

Republikánsky guvernér Bentley spolu s ďalšími guvernérmi z iných štátov sa postavili proti prijímaniu sýrskych utečencov v reakcii na teroristické útoky v Paríži z 13. novembra, ku ktorým sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát (IS).

 

Bentley na obhajobu svojho konania uviedol, že Biely dom neodpovedal na ani jeden z troch listov, v ktorých žiadali o poskytnutie informácií o utečencoch posielaných do Alabamy. "Proces a spôsob akým Obamova administratíva a federálna vláda realizujú program prijímania utečencov bezohľadne vynecháva štáty," argumentoval Bentley, v noci nadnes ho citovala agentúra Reuters.

 

Štát Alabama vo svojej žalobe od súdu požaduje, aby vláde nariadil povinné poskytovanie podrobných informácií o každom umiestňovanom utečencovi vrátane jeho zdravotného záznamu. Washington sa má tiež v prípade každého jedného migranta zaručiť, že nepredstavuje bezpečnostné riziko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies