Šťastný výherca z Pardubicka má už miliardy z Eurojackpotu na účtoch

NETKY.SK • 10 August 2015, 18:12 • 2 min
Šťastný výherca z Pardubicka má už miliardy z Eurojackpotu na účtoch

PRAHA- Český výherca rekordnej sumy 2,466 miliardy korún (90 miliónov eur) v hre Eurojackpot už má túto závratnú sumu na svojich účtoch, potvrdil dnes pre spravodajský portál Novinky.cz hovorca stávkovej spoločnosti Sazka Václav Friedmann. Šťastlivec z Pardubického kraja sa prihlásil 11. júna, teda až 26 dní po losovaní.

slovakia

left justify in out

"Všetky peniaze sme previedli na účty výhercu. Účtov bolo niekoľko, všetky v tuzemských bankách. Prevod prebehol tak, aby k dnešnému ránu boli peniaze na jeho účtoch. Pravdepodobne sa výherca dohováral s konkrétnymi bankami," vysvetlil Friedmann.

 

Peniaze poslala Sazka až v poslednej chvíli. Pri takýchto vysokých výhrach je to podľa hovorcu bežný postup. Väčšinou sa čaká do posledného momentu, aby sa mohol výherca s niekým poradiť a potom oznámiť čísla účtov.

 

Výhra je najvyššia nielen v Česku, ale v histórii Eurojackpotu - a výherca ju získal celú. Výhry totiž v ČR nepodliehajú zdaneniu.

 

Výherný tiket priniesol muž v strednom veku, ktorý ho aj osobne stavil v Pardubickom kraji, kde žije. Najprv však ráno zavolal do telefonického centra Sazky, aby sa uistil, že bude mať zachovanú anonymitu. Potom prišiel sám do stávkovej kancelárie, pripomenul portál Novinky.cz.

 

S výhercom bol v kontakte iba jeden poverený pracovník Sazky. Prijaté opatrenia zabránili, aby výhercu identifikovali napríklad zamestnanci recepcie. Výherca sa v Sazke zdržal len 20 minút, bol veľmi nervózny a niekoľkokrát opakoval, že sa ponáhľa na vlak. Sazka mu na mieste vyplatila 270.000 českých korún.

Lotéria Eurojakcpot sa hrá v 16 európskych krajinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies