Šťastný o nenominácii Šatana: Je to hanebné a urážlivé

NETKY.SK • 13 Január 2014, 08:09 • 2 min
Šťastný o nenominácii Šatana: Je to hanebné a urážlivé

BRATISLAVA - Slovenskú hokejovú legendu Petra Šťastného pobúrila nenominácia Miroslava Šatana na februárové zimné olympijské hry v ruskom Soči. Pre 39-ročného krídelníka bratislavského Slovana by šlo o v opačnom prípade o piaty sviatok pod piatimi kruhmi v kariére.

slovakia

left justify in out

"Mirovi nepochybne ukrivdili. Takéto narábanie s jeho hráčskym kreditom je neúctou. Je to hanebné, urážlivé. Ťažko môže niekto hľadať výhovorky. Predovšetkým Šatan je hráč, ktorý už nemusí nič dokazovať. Každého v minulosti presvedčil. Miro sa nemusí mlátiť do dynamiky. Naopak, on ťaží z klamlivých pohybov a fantastického čítania hry. Možno jeho pohyb na niekoho pôsobí ako pomalý, ale v hre sa nikdy nestratí. Puk si prikryje a potom časovaným pasom urobí hráčov okolo seba, dvíha tím a za jeho prispenia robí radosť fanúšikom," uviedol v rozhovore pre SME 57-ročný rodák z Bratislavy Štastný, ktorý hral po Šatanovom boku v reprezentácii SR na ZOH v nórskom Lillehammeri 1994. 

"Mal som pred olympiádou odohrané iba štyri zápasy, tréner Július Šupler ma teda ani nemal brať. Veď som mal už 37 rokov a tiež rezervy v dynamike, alebo aké by sa našli. V oboch prípadoch sa tréneri rozhodovali päť týždňov pred prvým zápasom olympiády. To je pre zrelých hokejistov dosť času. Nemyslím si, že by som vtedy urobil reprezentácii hanbu a určite by ju neurobil ani teraz Šatan," dodal Peter Šťastný. 

Šatan bol pred dvadsiatimi rokmi v Lillehammeri s 9 gólmi najlepším strelcom olympijského turnaja. Na ZOH potom štartoval aj v americkom Salt Lake City 2002, talianskom Turíne 2006 a kanadskom Vancouveri 2010. Topoľčiansky rodák vlani v decembri po návrate do dresu Slovana predznamenal, že po polsezóne strávenej v klube bratislavského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) oficiálne ukončí aktívnu činnosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies