Šťastný koniec: Spláchnutého novorodenca sa ujali jeho starí rodičia!

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 09:22 • 2 min
Šťastný koniec: Spláchnutého novorodenca sa ujali jeho starí rodičia!

PEKNIG - Čínskeho novorodenca, ktorého lekári a záchranári vyslobodili po zakliesnení z odpadového potrubia, odovzdali najbližším príbuzným. Jeho matka nebude čeliť trestnému stíhaniu, keďže vyšetrovatelia dospeli k záveru, že novorodenec v odpadovej rúre uviazol nešťastnou náhodou.

slovakia

left justify in out

Dieťatko odovzdali v stredu večer rodičom 22-ročnej matky, ktorá ešte zostáva v nemocnici, informovala dnes s odvolaním sa na miestnu políciu agentúra AP. Dych vyrážajúca dvojhodinová záchrana bábätka z odpadového potrubia pod tzv. tureckým záchodom v oblasti Pchu-ťiang v provincii Če-ťiang vyvolala zdesenie a takisto príval dobročinnosti na pomoc chlapčekovi.

Polícia už kontaktovala údajného otca dieťaťa, ktorý podstúpil testy DNA. Ak budú pozitívne, je pripravený dohodnúť sa so ženou, ako bude dieťa podporovať. Polícia dospela k záveru, že 22-ročná slobodná matka sa najprv nepriznala, lebo bola vystrašená, avšak postupne získavala odvahu a začala hovoriť pravdu. Priznala, že dieťa porodila, pričom novorodenec skĺzol do odpadového potrubia tzv. tureckého záchodu, odkiaľ ho nedokázala vytiahnuť, preto zalarmovala majiteľa budovy a ten hasičov. Žena tehotenstvo skrývala a po pôrode celú toaletu najprv upratala.

Odborník na trestné právo Tuan Wan-ťin v reakcii na závery vyšetrovateľov neobviniť ženu z trestného činu uviedol, že polícia v tomto prípade pochybila. Podľa jeho názoru žena mala byť obvinená z pokusu o vraždu už len pre to, že pre svoje dieťa nevolala pomoc okamžite. "Polícia síce môže tvrdiť, že žena je mladá a nemala zlý úmysel, avšak vysiela to zlý signál pre verejnosť," zdôraznil.

Iného názoru je čínsky sociológ Li Jin-che, ktorý vyhlásil, že jedinou chybou bolo, že mladá žena sa nepriznala k dieťaťu hneď. "Dieťa je v bezpečí. Všetko sa dobre skončilo. Číňania majú ešte stále sklony posudzovať iných veľmi prísne. Nechajme to tak. Nestal sa ťažký zločin," apeloval.

V Číne evidujú čoraz viac nechcených tehotenstiev, čo súvisí s nedostatočnou sexuálnou výchovou a laxným postojom k pohlavnému styku, keďže mladí ľudia nepoužívajú žiadne ochranné prostriedky, aby zabránili neželanému počatiu. Potraty sú preto čoraz častejšie i dostupnejšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona