Šťastný a spokojný muž

NETKY.SK • 12 Apríl 2014, 17:27 • 2 min
Šťastný a spokojný muž

BRATISLAVA – Mať doma usmievavého a vždy dobre naladeného muža je želaním snáď každej ženy. Ale nič nie je len tak. To, či bude muž vo vzťahu šťastný, záleží vo veľkej miere práve na nás ženách. Ak teda dodržíme celkom jednoduché pravidlá, začnú sa diať veľké veci...

slovakia

left justify in out

Na začiatku je potrebné si uvedomiť, že ani drahý darček, či mimoriadna prítulnosť v posteli, nenapravia dlhodobo páchané krivdy na jeho postavení v spoločnosti, na jeho egu, na jeho duši. Musí za všetkých okolností cítiť ako chlap a musí vedieť, že vy v ňom chlapa vidíte. Iba vtedy z neho bude mužská sila vyžarovať a on bude naozaj šťastný a spokojný. Ako toho docieliť?

 

Nepoužívajte sex k obchodovaniu, ani ako odmenu

Keď ty mne, tak já tebe... Nikdy! Zabudnite na to! Milovanie má byť iba prejavom lásky a nie obchodným artiklom. Možno sa vám ho podarí pár krát oklamať a dosiahnuť svojho, ale vaša vypočítavosť zanechá v jeho srdci ranu, ktorú už ničím nezacelíte. Je pravda, že sex je pre mužov veľmi dôležitý, ale nie najdôležitejší. A už vôbec nie, ak ho bude mať iba za odmenu. Ani ten najlepší sex neurobí muža šťastným, ak nie je prevádzaný s úprimnou chuťou a aj všetko ostatné vo vzťahu drhne.

 

Nechajte mu voľnosť a tolerujte jeho koníčky

Je pochopiteľné, že s ním chcete tráviť čo najviac času. Milujete ho, on miluje vás a tak očakávate, že sa vám bude venovať. Ale nemôžete po ňom chcieť, aby sa vzdal svojich priateľov a koníčkov. Z veselého a zo života nadšeného chlapa sa rázom stane kôpka nešťastia. A nebola pre vás práve tá jeho životná energia taká príťažlivá?

 

Nerobte z neho „ženu v domácnosti“

Jasné, že nechceme byť doma za slúžku. Aj muži by mali v spoločnej domácnosti priložiť ruku k dielu. Vždy je to o dohode. Ale nútiť ho vykonávať, presne podľa rozpisu, všetky domáce práce bez rozdielu, jeho egu rozhodne neprospeje. Nie je chyžná. Je chlap!

 

Nedávajte mu za vinu svoje „zlé dni“

Máte menštruáciu, bolí vás hlava, nahnevala vás svokra, vytočil vás šéf. Kto by nebol mrzutý a nahnevaný. Ale on za to nemôže! Čím viac si na ňom budete vylievať zlosť, tým viac bude jeho nespokojnosť viditeľná. A jedného krásneho dňa ho vaša náladovosť prestane baviť. Niekedy nie je na škodu, nechať si svoju zlú náladu pre seba.

 

Nikdy, ale naozaj nikdy ho neponižujte!

Tak tu hádam nie je o čom diskutovať. Zosmiešniť a ponížiť svojho partnera, či už pred priateľmi, alebo cudzími ľuďmi, by si nemala dovoliť žiadna žena. Urážky a spochybňovanie jeho mužnosti, vníma ako to najväčšiu zradu na svete. A nikdy nezabúdajú.

 

Ako vidíte, stačí skutočne málo a budete mať doma toho najšťastnejšieho a najspokojnejšieho muža pod slnkom. Jediné, čo potrebujete, je trochu úcty, pochopenia a tolerancie. No dobre, možno aj kvapku sebazaprenia. Ale čo by sme pre spokojnosť svojej polovičky neurobili, že?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies