Šťastná šestnástka Dynama, Maccabi napodobnilo 1. FC Košice

NETKY.SK • 10 December 2015, 09:14 • 2 min
Šťastná šestnástka Dynama, Maccabi napodobnilo 1. FC Košice

KYJEV - Šťastným číslom ukrajinského futbalového klubu Dynama Kyjev bola v stredajšom dueli G-skupiny Ligy majstrov proti Maccabi Tel Aviv šestnástka.

slovakia

left justify in out

Mužstvo trénera Sergija Rebrova zvíťazilo nad izraelským tímom 1:0 a po 16 rokoch a postúpilo medzi najlepších šestnásť tímov starého kontinentu. Rozhodol o tom v 16. min stredopoliar Denis Garmaš. Okrem Kyjevčanov postupuje z "géčka" aj FC Chelsea, "The Blues" triumfovali nad FC Porto (2:0). Dynamo naposledy prekročilo brány základnej skupiny LM ešte v sezóne 1999/2000 v čase, keď zaňho strieľal góly súčasný kouč Sergij Rebrov.

 

"Vedeli sme, že to bude ťažké. Cítili sme veľký tlak, pretože náš osud v súťaži závisel od jediného stretnutia. Po žrebe nám veril málokto, vyraďovacia fáza po 16 rokoch je pre nás obrovským úspechom. Máme veľa mladých hráčov s minimom skúseností, preto som na naše mužstvo veľmi hrdý. Pokúsime sa vydržať v LM čo najdlhšie," skonštatoval 41-ročný kormidelník Dynama.


Maccabi Tel Aviv sa stal 17. klubom histórie európskeho pohára číslo jeden, ktorý v skupinovej fáze nezískal ani bod. Vôbec prvým tímom s takouto negatívnou vizitkou bol v sezóne 1997/1998 slovenský zástupca 1. FC Košice. V roku 2010 skončil s nulou na konte aj MŠK Žilina.


"Dynamo strelilo pomerne jednoduchý gól a nám sa nepodarilo naň odpovedať. Hrali sme organizovane v obrane, avšak nevedeli sme si vytvoriť šance. Smerom dopredu sme boli pomalí, s loptou na kopačkách nám to nešlo. Súper si zaslúžil víťazstvo aj postup. My sme v Lige majstrov získali cenné skúsenosti. Verím, že ich v budúcnosti na európskej pohárovej scéne ešte zúročíme," cituje web UEFA.com slová trénera Maccabi Slavišu Jokanoviča.


Duel v Kyjeve sa hral pred prázdnymi tribúnami. Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) koncom novembra uzavrela Ukrajincom štadión na najbližšie dva domáce zápasy v pohárovej Európe. Dynamo pyká za rasovo motivovaný útok na Olympijskom štadióne proti najmenej ôsmim priaznivcom FC Chelsea vo vzájomnom zápase z 20. októbra 2015.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies