Starý muž Mauro Morandi opustí ostrovček pri Sardínii, na ktorom žil sám 32 rokov

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 20:20 • 2 min
Starý muž Mauro Morandi opustí ostrovček pri Sardínii, na ktorom žil sám 32 rokov

TALIANSKO - Taliansky dôchodca Mauro Morandi musí opustiť ostrov Budelli, na ktorom žil sám viac ako 30 rokov.

slovakia

left justify in out

Po nátlaku úradov musí Talian opustiť "svoj" milovaný ostrov. Mauro Morandi, 81-ročný muž, sa v roku 1989 presťahoval do Budelli pri severnej Sardínii. Minulý rok však pán Morandi uviedol, že vlastník ostrova, ktorý je známy svojou ružovou plážou, chce, aby sa presťahoval. „Odídem s nádejou, že v budúcnosti bude Budelli chránený tak, ako som ho chránil už 32 rokov,“ napísal v nedeľu na sociálnej sieti.

 

 

Prečítajte si tiež: Mladý webový dizajnér dokázal kúpiť argentínsku doménu Googlu za necelých 2,5 eur

 

Mauro je bývalý učiteľ telesnej výchovy. V  roku 2018 pre BBC Outlook v roku 2018 uviedol, že „vždy bol tak trochu rebel“. „Mal som dosť našej spoločnosti, konzumu a politickej situácie v Taliansku. Rozhodol som sa presťahovať na opustený ostrov v Polynézii, ďaleko od celej civilizácie. Chcel som začať nový život v blízkosti prírody," vyhlásil vtedy Morandi. Po začatí cesty po mori spolu s niekoľkými priateľmi, pristál na talianskom súostroví La Maddalena, kde plánovali pracovať, a zarobiť si peniaze na financovanie ďalších svojich ciest. Ale po príchode na Budelli a stretnutí s opatrovníkom ostrova, ktorý sa chystal do dôchodku, sa pán Morandi rozhodol zostať. Odvtedy tam žije a stará sa o ostrov, a rozpráva sa s turistami.

 

img

 

 

V priebehu všetkých tých rokov však mnohokrát čelil hrozbe vysťahovania. V roku 2020 prezident Národného parku La Maddalena Fabrizio Fonnesu pre CNN uviedol, že pán Morandi vykonal nelegálne úpravy svojej chaty, bývalej rozhlasovej stanice z obdobia druhej svetovej vojny. V petícii, ktorá vyzýva taliansku vládu, aby mu umožnila zostať, bolo zhromaždených viac ako 70 000 podpisov. Ale v nedeľu pán Morandi oznámil svoje rozhodnutie odísť, a denníku The Guardian povedal, že sa presťahuje do malého bytu na neďalekom ostrove La Maddalena. „Môj život sa príliš nezmení, stále uvidím more," povedal Mauro.


Mohlo by vás zaujímať: VIDEO: Formula RB7 sa premávala priamo na Bratislavskom hrade



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies