Staručký starosta získal v regionálnych voľbách v USA 100 percent hlasov. Neuveríte, koľko ich bolo celkove

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 18:00 • 2 min
Staručký starosta získal v regionálnych voľbách v USA 100 percent hlasov. Neuveríte, koľko ich bolo celkove

MINOT - Volá sa Bruce Lorenz a tohto roku bude mať 87 rokov. Je považovaný za najstaršieho a tiež najdlhšie slúžiaceho starostu v americkom štáte Severná Dakoty. Minulý týždeň tam znovu vyhral a stal sa hlavou obce Ruso. Pre to, aby pokračoval, boli všetci traja ďalší obyvatelia tejto najmenšej dedinky v štáte...

slovakia

left justify in out

„Budem sa musieť prejsť po ulici a zistiť, či niekde nenájdem nejakú cigaru,“ povedal starosta pre regionálne noviny Minot Daily News. Práve 64 kilometrov vzdialený Minot je najbližším veľkým mestom.

 

Na to, že budú voľby, muž úplne zabudol. Musela ho na ne upozorniť až dcéra, ktorá ho viezla okolo, píše server novinky.cz. Starosta totiž už vo svojej dedinke nežije, nedovolí mu to zdravie. Býva preto v domove dôchodcov práve v Minote.

 

„Túto jar šlo moje zdravie do hája. Nemôžem už chodiť bez chodítka. Život však kráča rôznymi chodníčkami a uvidíme, čo prinesie,“ povedal starosta.

 

Pre nadchádzajúce obdobie má jediný cieľ. Zaistiť do Rusa prívod vody. Je mu však jasné, že zariadiť prívod pre tak málo ľudí bude veľmi ťažké.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies