Staručký pán už 13 rokov každý deň venčí psíky starších a chorých ľudí

NETKY.SK • 17 Február 2021, 14:16 • 2 min
Staručký pán už 13 rokov každý deň venčí psíky starších a chorých ľudí

Niektorí vojnoví veteráni si užívajú oddych a pokoj a niektorí pomáhajú charite a venčia psy.

slovakia

left justify in out

John Howarth13 rokov každý deň venčí psy starších a chorých ľudí vo svojej komunite. Pričom on sám je vo veku, kedy by už možno potreboval pomoc.

 

img

 

Sedemdesiatštyriročný mladík, ako ho nazval portál ladbible.com, pôsobil 22 rokov v kráľovskom námorníctve. Psíky vraj venčí toľké roky preto, lebo ich má rád a chce pomôcť tým, ktorí sú príliš slabí a chorí na to, aby svojim psíkom poskytli dostatočný pohyb.

 

Pomáha ako dobrovoľník v národnej charite pre „starších, nevyliečiteľne chorých ľudíí a ich domácich miláčikov“ s názvom The Cinnamon Trust. Nedávno bol John charitou dokonca ocenený za jeho dlhoročné služby.

 

img

 

„Pre niektorých ľudí, ktorí žijú osamote, to, že majú niekoho venčiť, znamená, že sa pes cvičí a že od niekoho pravidelne dostávajú kontakt,“ uviedol John v rozhovore pre LADbible.

 

Podľa jeho slov, ho venčenie psíkov robí šťastným. "Niektorí dobrovoľníci nechodia so psami každý deň, ale ja nenávidím, keď myslím, že pes čaká prechádzku a že je sklamaný. Väčšinou sú aj psy staršie, takže stačí aj polhodinová prechádzka," pokračuje veterán.

 

img

 

 

Johnovou odmenou neboli vždy iba úsmevy a pohladenie

 

Pri jednej príležitosti ho psík väčšieho vzrastu, patriaci starej žene s rakovinou chrbtice riadne ťahal za sebou, keď naháňal mačku, čo mu spôsobilo poranenie tváre a rozbitie okuliarov. Počas svojej dlhoročnej práce sa musel rozlúčiť s mnohými psami ale aj ich majiteľmi a aj keď boli tieto skúsenosti bolestivé vie, že jeho služba je neoceniteľná a vďaka jeho obetavosti je na neho hrdá i vlastná rodina.

 

img

 

„Je to veľmi láskavý muž a skutočne miluje psy, a to je jeho motivácia na 14 rokov služby spoločnosti The Cinnamon Trust,“ povedala jeho 42-ročná manželka Ginny. Starší pán má v pláne pokračovať vo venčení psov tak dlho, ako to bude v jeho silách.

 

Článok s tématikou psíkov: Zachráň psíka z útulku adopciou. Funguje to online



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies