Startup spod Tatier chce dobyť televízny svet

NETKY.SK • 5 November 2014, 16:28 • 2 min
Startup spod Tatier chce dobyť televízny svet

POPRAD - Tím ambicióznych vývojárov z Popradu sa chystá dobyť televízny svet s aplikáciou spájajúcou televízie s ich divákmi. Start-up v podobe bezplatnej aplikácie CHATR.tv chce priniesť nový rozmer televíznej zábavy.

slovakia

left justify in out

Divákom jednotlivých televíznych kanálov ponúkne možnosť zapojiť sa do vysielania a vyjadriť svoj názor či emócie. 
     

„Vychádzali sme z toho, že podľa najnovších prieskumov až osem z desiatich ľudí používa pri sledovaní televízie smartfón. A práve spojením TV, internetu a smartfónov naša aplikácia vytvorí komunity užívateľov okolo jednotlivých televíznych kanálov,“ vysvetľuje šéf vývojárov Marek Môcik. Vďaka interaktivite medzi televíziou a mobilným zariadením tak podľa neho môžu diváci navzájom chatovať, on-line hlasovať, klásť otázky v priamom prenose alebo riešiť iné zaujímavé aktivity.
     

„Pre televízie môže byť CHATR.tv magnetom na divákov, úžasným nástrojom na tvorbu interaktívnych relácií alebo zdrojom zaujímavých informácií o správaní a náladách divákov,“ dopĺňa Môcik. Celú aplikáciu postavili vývojári na najmodernejších technológiách zabezpečujúcich komunikáciu medzi jednotlivými užívateľmi v extrémne rýchlom čase. Aktuálne tvorcovia testujú mobilné aplikácie pre Android, iOS, Web-Desktopovú a Web-mobilnú verziu. Na ceste je už aj druhá verzia administračnej webovej aplikácie pre televízie.  
     

Testovaciu prevádzku s prvými televíziami chcú tvorcovia stihnúť ešte pred Vianocami. Aplikáciu, ktorá má ambíciu stať sa celosvetovou platformou, prihlásili Popradčania aj do súťaže Podnikateľský nápad roka 2014. Z viac ako 420 projektov z celého Slovenska postúpila aplikácia do finále súťaže.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies