Štartujú MS WTA, Williamsová chce vyrovnať rekord Evertovej

NETKY.SK • 21 Október 2013, 08:49 • 2 min
Štartujú MS WTA, Williamsová chce vyrovnať rekord Evertovej

ISTANBUL - Americká tenistka Serena Williamsová vstúpi v utorok do bojov na MS WTA Tour v Istanbule s cieľom obhájiť vlaňajší titul a vyrovnať rekord krajanky Chris Evertovej, ktorá na Masters triumfovala štyrikrát.

slovakia

left justify in out

Svetová jednotka si v červenej skupine zmeria sily so šampiónkou z roku 2011 Češkou Petrou Kvitovou, nasadenou trojkou Poľkou Agnieszkou Radwaňskou a Nemkou Angelique Kerberovou.

V bielej skupine sa predstavia svetová dvojka Bieloruska Victoria Azarenková, Číňanka Na Li, Talianka Sara Erraniová a Srbka Jelena Jankovičová. Náhradníčkami sú Američanka Sloane Stephensová a Dánka Caroline Wozniacka. Pre zranenie ramena bude v Istanbule chýbať Ruska Maria Šarapovová. Najlepšie dve hráčky z každej skupiny postúpia do semifinále, kde sa stretnú krížovým spôsobom. Ak niektorá z tenistiek prejde turnajom bez jedinej prehry, môže získať maximálnu prémiu 2,145 milióna dolárov a 1500 bodov do svetového rebríčka WTA.

Serena Williamsová nebola s nedeľňajším žrebu nadšená. "Je to ťažká skupina. Čaro šampionátu WTA Tour však spočíva v tom, že sa treba dobre pripraviť na každý zápas. Nemôžete si vybrať slabší deň, lebo vás to môže stáť postup zo skupiny," povedala Američanka pre oficiálnu stránku turnaja. Radwaňskú nepotešilo, že už v skupine bude musieť čeliť nasadenej jednotke. "Hrať v jednej skupine so Serenou nie je žiadna výhra, navyše sú tam nepríjemné ľaváčky Kvitová s Kerberovou," nechala sa počuť "Aga".

Azarenková odmieta úlohu favoritky bielej skupiny. "Do Istanbulu sa prebojovalo osem najlepších hráčok sezóny a každá jedna z nich môže prekvapiť. Už sa neviem dočkať prvého zápasu," poznamenala dvojnásobná šampiónka Australian Open, ktorej sa v posledných týždňoch príliš nedarilo. Pre Na Li je turnaj veľkou výzvou. "Na MS WTA neexistujú ľahké súperky. Do každého zápasu treba ísť maximálne koncentrovane," zdôraznila víťazka Roland Garros z roku 2011.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies