Štartuje Valentínska kvapka krvi

NETKY.SK • 13 Február 2013, 08:15 • 2 min
Štartuje Valentínska kvapka krvi

Štartuje Valentínska kvapka krvi - Zaujímavosti Aj tento rok na Valentína spúšťa Slovenský Červený kríž Valentínsku kvapku krvi. Celoslovenská kampaň potrvá do prvého jarného dňa 21.

slovakia

left justify in out

imgAj tento rok na Valentína spúšťa Slovenský Červený kríž Valentínsku kvapku krvi. 

Celoslovenská kampaň potrvá do prvého jarného dňa 21. marca. Vlani sa do kampane zapojilo vyše 24.000 darcov, z čoho viac ako 4700 ľudí darovalo prvýkrát v živote.

Kampaň odštartuje štvrtkový (14. 2.) odber krvi v Slovenskej národnej galérii (SNG) v bratislavskom Esterházyho paláci na Námestí Ľ. Štúra. Pre všetkých, ktorí prídu darovať krv práve do galérie, bude sprístupnená už od rána aktuálne prebiehajúca výstava SNG pod názvom Krv, a to bezplatne. Odber krvi bude prebiehať od 8.00 do 12.00 h.

Heslom tohtoročnej kampane je Lásku máme v krvi. Dokáž to aj ty! "Celoslovenská kampaň je zameraná na oslovovanie darcov krvi hlavne z radov mladých ľudí ale aj rodinných príslušníkov," uviedla Silvia Kostelná zo SČK. Cieľom kampane je šíriť myšlienku darcovstva krvi, najmä výchovou k darcovstvu krvi. "Táto náborová kampaň je druhou najväčšou kampaňou, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfúziologickými oddeleniami nemocníc," dodala Kostolná. Aj tento rok sa do Valentínskej kvapky výrazne zapoja študenti stredných a vysokých škôl ako aj zamestnanci mnohých firiem a organizácií a ďalšia verejnosť.

Červený kríž však upozorňuje darcov, že krv môžu darovať nielen počas kampane a na mobilných odberoch, ale tiež denne na pracoviskách Národnej transfúznej služby, či na hematologicko-transfúziologických oddeleniach nemocníc počas odberových dní.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona