Štartuje tretí ročník súťaže Do práce na bicykli, mottom kampane: Jazdime spolu

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 11:39 • 2 min
Štartuje tretí ročník súťaže Do práce na bicykli, mottom kampane: Jazdime spolu

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy štartuje v poradí tretí ročník súťaže Do práce na bicykli. Jej cieľom je podľa rezortu motivovať ľudí, aby sa zamysleli nad možnosťou voľby každodennej dopravy do zamestnania a presadli na bicykle.

slovakia

left justify in out

Do projektu sa môžu mestá registrovať od 1. marca do 15. apríla tohto roku na internetovej stránke dopracenabicykli.eu. "Tohtoročná kampaň s mottom 'Jazdime spolu' bude zameraná na rešpektovanie a venovanie zvýšenej pozornosti jedným z najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky – cyklistom," priblížil národný cyklokoordinátor z ministerstva dopravy Peter Klučka.

 

Projekt má zábavnou formou podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách a podnietiť samosprávy, aby vytvárali na svojom území vhodné podmienky na využívanie cyklistickej dopravy. Zároveň má motivovať aj zamestnávateľov, aby vytvorili vo svojich sídlach podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli.

 

Obyvatelia prihlásených miest budú počas celého mája jazdiť do práce bicyklom a súťažiť o umiestnenie v troch kategóriách na lokálnej a v troch kategóriách na národnej úrovni. "Chcem upozorniť, že najazdené kilometre sa prepočítavajú na počet obyvateľov. A tak aj malé mestá majú v porovnaní s veľkými mestami šancu uspieť," doplnil Klučka.

 

Pre zaujímavosť, víťazom minuloročného druhého ročníka v kategórii samosprávy, ktorému sa podarilo najazdiť najviac kilometrov v prepočte na počet obyvateľov, bolo mesto Svit so 7600 obyvateľmi. Súťažiaci zo Svitu najazdili vyše 9000 kilometrov a tým zároveň ušetrili 2317 kilogramov CO2.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona