Štartuje lyžiarska sezóna: Porovnali sme 5 lyžiarskych stredísk na Slovensku!

NETKY.SK • 5 December 2018, 00:59 • 2 min
Štartuje lyžiarska sezóna: Porovnali sme 5 lyžiarskych stredísk na Slovensku!

SLOVENSKO - Štartuje lyžiarska sezóna na Slovensku. Porovnali sme 5 lyžiarskych stredísk, ktoré už v najbližších dňoch otvárajú svoje brány.

slovakia

left justify in out

S pribúdajúcimi zimnými dňami sa začína na Slovensku obľúbená lyžiarska sezóna. Najväčšou novinkou tatranských stredísk pre sezónu 2018/2019  je moderný nákup skipasov cez stránku www.gopass.sk. Odteraz už nekúpite na strediskách v Jasnej, Štrbskom plese, Starom Smokovci a v Tatranskej Lomnici skipas v pevnej cene, ale rovnako ako letenky, na základe ich obsadenosti.

 

Počas slabších dní tak viete kúpiť skipas za lacno, počas prázdnin a silne vyťažených dní naopak za vyššiu sumu. Taktiež rozhoduje aj počet predaných skipasov na daný deň. Ak si ich kúpite v časovom predstihu, budete za ne platiť menej.

 

Jasná, Nízke Tatry

 

Jedno z najpopulárnejších lyžiarskych stredísk na Slovensku sa nachádza v Nízkych Tatrách. Najvyšším vrchom je Ďumbier s nadmorskou výškou 2043 m.n.m, a druhý najvyšší je práve turistický Chopok 2024 m.n.m. Na vrchol Chopku vás dopravia najmodernejšie lanovky Funitel alebo 15-miesta kabínová lanovka.

 

Lyžiarske stredisko Jasná ponúka viac ako 50 kilometrov perfektne upravených zjazdoviek rôznych kategórií obtiažnosti vhodných pre začiatočníkov, pokročilých, profesionálov až po rodiny s deťmi. V Jasnej sa nachádza až 23 vlekov a lanoviek, ktoré dokážu za hodinu prepraviť až 28 439 osôb.

 

Oficiálne bola lyžiarska sezóna v Jasnej otvorená v sobotu 1. decembra, kedy sa otvorili tri zjazdovky s aktuálnou výškou snehu do 30cm a dobrými podmienkami na lyžovanie.

 

Z aktuálne otvorených zjazdoviek sa môžete lyžovať na severnej strane Chopku, modrej zjazdovke č. 13 Biela Púť a na červených zjazdovkách č. 1 Pretekárska z Priehyby na Záhradky a č. 2 Májová z Priehyby do Jasnej.

 

Jednodňový skipas do Jasnej môžete kúpiť on-line už od 20€.

 

img

 

Štrbské pleso, Vysoké Tatry

 

Lyžiarske stredisko v Štrbskom plese vo Vysokých Tatrách je najvyššie postaveným na Slovensku. V ponuke je 9 kilometrov ľahkých ako aj stredne ťažkých zjazdoviek.

 

Pre bežkárov má stredisko pripravené trate v celkovej dĺžke 26,5 kilometrov.

 

Milovníci zimných adrenalínových športov môžu navštíviť snowpark. Lyžiarska sezóna na Štrbskom plese by mala začať v piatok 7. decembra.

 

Ak počasie dovolí odštartovať lyžiarsku sezónu na Štrbskom plese, primárne by sa mali zasnežovať zjazdovky Interski, Junior a Turistická. Rovnako ako pri Jasnej, jednodňový skipas môžete kúpiť on-line už od 20€.

 

img

 

Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry

 

V srdci Vysokých Tatier – Lomnickom sedle sa nachádza najvyššie položená a najstrmšia zjazdovka na Slovensku. Jeho nadmorská výška je až 2 190 m.n.m, a tak dokáže uspokojiť aj tých najnáročnejších lyžiarov. Stredisko ponúka takmer 6 kilometrov menej náročných zjazdoviek, ktoré sú ideálne pre začiatočníkov a rodiny s deťmi. V ponuke je aj 6,5 kilometrov dlhá prvotriedna carvingová trať so šírkou 60 metrov. Pre ešte nezabudnuteľný zážitok na vás čaká až 1 300m prevýšenie.

 

Tatranská Lomnica ponúka najmodernejšie lanovky, napríklad 15-miestna gondola zo stanice Štart - Skalnaté pleso až do Tatranskej Lomnice prekoná 597m prevýšenie, má 37 kabín a doba jazdy trvá iba 7 minút. Oficiálne otvorenie sezóny je naplánované na 15. decembra. Ak sa však podarí vykonať všetky požadované jesenné údržby a ak bude počasie priať lyžovaniu, Tatranská Lomnica môže svoje brány otvoriť už v sobotu 7. decembra.       

                            

Za hodinu prepraví 2 400 osôb. Cena jednodňového skipasu začína na sume 20€.

 

img

 

Park Snow Donovaly

 

Lyžiarske stredisko PARK SNOW Donovaly sa nachádza na rozhraní národných parkov Nízke Tatry a Veľká Fatra. Donovaly ponúkajú až 19 zjazdových tratí s dĺžkou viac ako 11 kilometrov. Pre bežkárov sú pripravené štyri trate s celkovou dĺžkou takmer 30 kilometrov.

 

Ak plánujete so svojimi ratolesťami zimnú dovolenku, práve FUN PARK na Donovaloch ako najväčší areál pre výučbu lyžovania v strednej Európe je tým pravým miestom.

Denný (7 hodinový) skipas si môžete kúpiť už od 13€.

 

Ceny sú kategorizované v závislosti od sezóny.

Termín otvorenia lyžiarskej sezóny bude upresnený v najbližších dňoch v závislosti od vývoja počasia.

 

img

 

Ski Park Kubínska Hoľa

 

Lyžiarske stredisko Ski Park Kubinská Hoľa patrí medzi najnavštevovanejšie strediská na Slovensku. Veľkou výhodou Kubínskej hole je južná strana zjazdových svahov a samotné umiestnenie Oravskej Magury, ktorá poskytuje nádherný výhľad na celú Oravu, Nízke aj Západné Tatry, protiľahlé Chočské vrchy, Malú a Veľkú Fatru.                                                     

 

Stredisko sa nachádza v nadmorskej výške 720 – 1396 m.n.m.

Kubínska Hoľa ponúka 14 kilometrov denne upravovaných zjazdových tratí a prepravné zariadenia zvládnu nápor až 9 000 osôb za hodinu.

 

V prípade, že vyhľadávate adrenalínové atrakcie, je tu pre vás pripravená free-ride zóna a snowboard park. Aj bežci si prídu na svoje vďaka 10 kilometrov dlhých tratiam.

 

Rovnako ako pri Donovaloch, presný dátum spustenia ešte nie je uverejnený, ale predpokladané otvorenie novej sezóny by mohlo byť už v najbližších dňoch.  

 

Denný skipas si môžete kúpiť už od 21€.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies