Štartuje Bratislava Street Art Festival: Kamenné námestie bude plné moderného umenia

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 10:23 • 2 min
Štartuje Bratislava Street Art Festival: Kamenné námestie bude plné moderného umenia

BRATISLAVA – V hlavnom meste sa dnes začína 7. ročník Bratislava Street Art Festivalu.

slovakia

left justify in out

Organizátori trojdňového podujatia plného moderného pouličného umenia, avizujú pestrejší, nielen vizuálny program vďaka spolupráci s Urban Art Festivalom.

 

V rámci street art + graffiti programu vzniká projekt Street Art Gallery - galérie s veľkometrážnymi maľbami vo voľnom priestore v lokalite Kamenné námestie. Pozvanie prijali zahraniční umelci ako Fin Dac (Írsko), Cart1 (Francúzsko) a Fat Heat (Maďarsko). Domáce farby zastupuje legenda slovenskej scény Daor, ktorý spojil sily s kolegom Danom.

 

Prácu domácich aj zahraničných streetartových umelcov môžu vidieť obyvatelia i návštevníci Bratislavy priamo v centre mesta, kde môžu pozorovať, ako vznikajú výtvarné diela na stenách budov. Program festivalu vyvrcholí v sobotu 24. júna, keď sa naplno rozbehnú všetky sprievodné podujatia a akcie jednodňového multižánrového festivalu Urban Art Festival.

 

Počas celého dňa sa môžu návštevníci festivalu tešiť aj na koncerty hudobných skupín, ako Fresh Out of The Bus, FunTomas, Purist a Bad Karma Boy. Sprievodnou aktivitou je graffiti jam na Mariánskej 11. Graffiti Show, v ktorej sa od 16.00 do 20.00 h predstaví spomínaný maďarský umelec Fat Heat, bude pred Starou tržnicou, kde predvedie svoj talent v sprejovaní na fóliu.

 

Bratislava Street Art Festival 2017 je realizovaný s finančnou podporou Bratislavského samosprávneho kraja, v spolupráci s Krajskou organizáciou cestovného ruchu, Magistrátom mesta Bratislava a Bratislavské kultúrne a informačné stredisko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies