Štartuje 13. ročník MS klubov aj s Realom a tromi nováčikmi

NETKY.SK • 7 December 2016, 09:51 • 2 min
Štartuje 13. ročník MS klubov aj s Realom a tromi nováčikmi

JOKOHAMA - Štvrtkovým osemfinálovým zápasom odštartuje 13. ročník majstrovstiev sveta klubov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Dejiskom prestížneho podujatia bude ôsmykrát japonská pôda, na ktorej o klubový trón zabojuje aj európsky šampión Real Madrid. Premiérovo sa v Jokohame predstaví trio nováčikov - Mamelodi Sundowns, Atletico Nacional a Kašima Antlers.

slovakia

left justify in out

Aj tento rok sa turnaj odohrá eliminačným spôsobom, ktorý funguje od roku 2005. Šesť klubových šampiónov z konfederácií FIFA - Real Madrid (UEFA), Atletico Nacional (CONMEBOL), Jeonbuk Hyundai Motors (AFC), Mamelodi Sundowns (CAF), Club America (CONCACAF) a Auckland City (OFC) - doplnil tohtoročný hostiteľ Kašima Antlers, úradujúci šampión najvyššej japonskej súťaže. Práve Kašima otvorí podujatie osemfinálovým duelom proti Aucklandu, pričom jeho víťaz sa podľa žrebu postaví vo štvrťfinále majstrovi Afriky z Pretórie - Mamelodi Sundows. Druhú štvrťfinálovú dvojicu vytvorili Jeonbuk Hyundai Motors a mexická America. Víťazi Pohára osloboditeľov a Ligy majstrov, ktorými sa stali Atletico Nacional a Real Madrid, si na svojich súperov počkajú až v semifinále. Finále aj zápas o 3. miesto sú na programe 18. decembra v Jokohame. Druhým dejiskom bude Osaka, ktorá privíta tri duely.

 

Každý tím mal na súpiske pred štartom šampionátu 23 hráčov vrátane troch brankárov. Najväčšie mená ponúka Real Madrid, ktorý pred dvomi rokmi v Maroku podujatie vyhral. Vo finále zdolal argentínske San Lorenzo 2:0 po góloch Sergia Ramosa a Garetha Balea, waleský krídelník však pre zranenie členka tento rok nefiguruje na súpiske "bieleho baletu". Na druhej strane môže tréner Zinedine Zidane počítať s uzdraveným Tonim Kroosom. Až trinásť hráčov zo súčasného kádra si pamätá triumf spred dvoch rokov vrátane Cristiana Ronalda či Sergia Ramosa. Tento rok Real opäť odcestoval do Japonska s jasnými ambíciami. "Sme Real Madrid a chceme získať titul. To je jediná ambícia, s ktorou sme sem prišli," prezradil na oficiálnom webe FIFA Lucas Vazquez.

 

Po desiatich rokoch si na MS klubov FIFA zahrá aj víťaz ázijskej Ligy majstrov Jeonbuk Hyundai Motors, ktorý chce vylepšiť piate miesto z premiérovej účasti a zároveň spopularizovať kórejský futbal. Medzi lídrov tímu patrí Kim Šin-wook. Na podujatí sa predstaví už druhýkrát, v roku 2012 na ňom hájil farby Club America. Vo štvrťfinále sa Jeonbuk stretne práve s mexickým tímom a ak postúpi, v semifinále narazí na Real Madrid. "Všetky svoje skúsenosti chcem odovzdať tímu. Viem, kde mám miesto na ihrisku a čo musím urobiť. Chceme všetkým dokázať, že juhokórejský futbal má svoju silu i kvalitu. Nezmierime sa len s tým, že tu sme. Nebudeme sa deptať Realom Madrid a jeho hviezdami, najskôr sa musíme plne koncetrovať na štvrťfinále. Ak vyhráme, môžeme začať snívať sen o historickom zápase," uviedol 28-ročný útočník.

 

Program 13. ročníka MS klubov FIFA:

8. decembra - osemfinále:

Kašima Antlers - Auckland City

 

11. decembra - štvrťfinále:

Jeonbuk Hyundai Motors - Club America

Mamelodi Sundowns - Kašima Antlers/Auckland City

 

14. decembra - prvé semifinále, zápas o 5. miesto

15. decembra - druhé semifinále

18. decembra - finále, zápas o 3. miesto



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona