Štart nákladnej lode Progress so zásobami na ISS zastavili v poslednej minúte

NETKY.SK • 11 Február 2018, 21:38 • 2 min
Štart nákladnej lode Progress so zásobami na ISS zastavili v poslednej minúte

MOSKVA - Rusko na poslednú chvíľu zastavilo plánovaný štart bezpilotnej nákladnej vesmírnej lode Progress, ktorá mala doručiť dodávku niekoľkých ton zásob na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v nedeľu agentúra AP. Prípravy na štart ruskej nákladnej bezposádkovej kozmickej lode Progress z kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane prebiehali v nedeľu bez komplikácií. Jej štart bol napokon odložený v poslednej minúte.

 

Ruská vesmírna agentúra Roskosmos uviedla, že vypustenie lode zastavilo automatizované nariadenie. Dôvod vydania tohto príkazu je aktuálne predmetom vyšetrovania.

 

Nový termín plánovaného štartu lode, ktorá kozmonautom na ISS privezie palivo, potraviny a ďalšie zásoby, stanovili na utorok.

 

Loď Progress mala absolvovať novú zrýchlenú trasu a k vesmírnej stanici sa pripojiť už takmer tri a pol hodiny po štarte. Na palube Medzinárodnej vesmírnej stanice sa aktuálne nachádza šesť astronautov: dvaja Rusi, traja Američania a Japonec.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona