Starostu Záhrebu zatkli pre údajnú korupciu

NETKY.SK • 20 Október 2014, 09:49 • 2 min
Starostu Záhrebu zatkli pre údajnú korupciu

BELEHRAD - Záhrebského starostu Milana Bandiča a niekoľko vysokých úradníkov dnes zatkli pre údajnú korupciu. Oznámili to chorvátske médiá, ktoré citovali políciu, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Národný policajný úrad pre potlačenie korupcie a organizovaného zločinu (USKOK) uviedol, že po "niekoľkomesačnom vyšetrovaní trestnej činnosti" zatkol niekoľko ľudí, ktorí čelia obvineniam v súvislosti so zneužitím funkcie.

 

Bandič je starostom chorvátskej metropoly od roku 2005 a bol ním aj v rokoch 2000-2002. Chorvátsko je od júla 2013 členskou krajinou Európskej únie a zaviazalo sa zlikvidovať korupciu.

 

Chorvátska tlačová agentúra Hina uviedla, že spolu s Bandičom bol zatknutý  predseda predstavenstva mestského podniku služieb Zagrebački Holding, Slobodan Ljubičič. a spolumajiteľ spoločnosti CIOS na  likvidáciu priemyselného odpadu , Petar Pripuz. Chorvátske médiá dnes večer s odvolaním sa na neoficiálnu informáciu oznámili, že zadržaní sú podozriví z radu trestných činov súvisiacich s korupciou, ktorými finančne poškodili rozpočet mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies