Starostu Záhrebu obvinili zo sprenevery

NETKY.SK • 13 Február 2015, 17:24 • 2 min
Starostu Záhrebu obvinili zo sprenevery

ZÁHREB - Chorvátska štátna prokuratúra v piatok obvinila starostu hlavného mesta Záhreb a dvoch jeho spoločníkov zo zneužitia verejných prostriedkov, ktoré údajne použil na nezákonné financovanie občianskej skupiny presadzujúcej referendum o zmene spôsobu voľby členov parlamentu.

slovakia

left justify in out

V dokumente zverejnenom na internete sa uvádza suma 308-tisíc chorvátskych kún (40-tisíc eur), pričom zatiaľ nie je známe, či budú nasledovať aj ďalšie obvinenia. Päťdesiatdeväťročného Milana ešte v októbri zadržali protikorupčné orgány, ktoré v tom čase hovorili o "niekoľkých korupčných zločinoch". Bandić ako jeden z najvplyvnejších politikov Chorvátska popiera akékoľvek pochybenie. Starostom Záhrebu je od roku 2000 a až do roku 2009, keď neúspešne kandidoval za prezidenta, bol členom Sociálnodemokratickej strany Chorvátska na čele s terajším premiérom Zoranom Milanovićom.

 

V Záhrebe žije takmer štvrtina z vyše štyroch miliónov obyvateľov Chorvátska, ktoré sa v júli 2013 stalo 28. členom EÚ. V rámci zintenzívneného boja proti korupcii už v krajine odsúdili niekoľko vysokých štátnych predstaviteľov vrátane bývalého premiéra Iva Sanadera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies