Starostu Šoporne čaká súd: Podľa obžaloby maril referendum!

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 09:48 • 2 min
Starostu Šoporne čaká súd: Podľa obžaloby maril referendum!

ŠOPORŇA - Starosta Šoporne Milan Vlček bude začiatkom júla na Okresnom súde v Galante čeliť obžalobe pre prečin marenia úlohy verejným činiteľom. Za zmarenie alebo podstatné sťaženie splnenia dôležitej úlohy mu podľa Trestného zákona hrozia až dva roky väzenia.

slovakia

left justify in out

Obžaloba súvisí so zmareným referendom za odvolanie starostu, ktoré sa malo v dedine konať začiatkom minulého roku. V určený deň sa ľudové hlasovanie nemohlo konať, pretože nebolo po technickej stránke pripravené.

 

O konaní referenda rozhodli poslanci obecného zastupiteľstva, zdôvodnili ho hrubým zanedbávaním povinností starostu a opakovaným porušovaním zákonov a iných právnych predpisov z jeho strany. Starosta v minulosti viackrát povedal, že referendum považuje za nezákonné, aktivitu poslancov označil za "totálnu frašku a neznalosť zákona“. 

 

Podľa všeobecne záväzného nariadenia obce Šoporňa o organizácii miestneho referenda miestnosť na hlasovanie a iné potreby na vykonanie referenda zabezpečuje obecný úrad. Starosta obce má podľa tohto nariadenia vydať na vykonanie hlasovania podrobné pokyny. Keďže starosta referendum ignoroval, obecný úrad nepripravil ani oznámenia o jeho konaní, ani ďalšie technické záležitosti. Ľudia, ktorí chceli hlasovať, zostali vonku pred zamknutou budovou školy. Viacerí z nich potom podali na starostu trestné oznámenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies