Starostu Ria rozčuľujú požiadavky športových federácií

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 09:05 • 2 min
Starostu Ria rozčuľujú požiadavky športových federácií

RIO DE JANEIRO - Starosta brazílskeho Ria de Janeiro Eduardo Paes vyhlásil, že medzinárodné športové federácie majú množstvo prehnaných požiadaviek v súvislosti s organizáciou OH 2016.

slovakia

left justify in out

Novinárom povedal, že federácie síce zrejme naďalej budú komplikovať proces príprav, ale Rio nezohľadní nezmyselné tlaky. Podľa šéfa radnice viaceré federácie žiadajú veci, ktoré by nemali uplatnenie po skončení OH. Dodal, že Rio prihliadne iba na tie nároky, ktoré sú nevyhnutné pre úspešné zvládnutie hier.

 

Paes poukázal na príklad Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), ktorá žiada o výstavbu štadióna s kapacitou 20-tisíc divákov. Rio však údajne nepotrebuje takéto veľké športovisko a vraj postačí aj štadión s polovičným hľadiskom. 

Spomenuté brazílske mesto čelí v ostatnom období v súvislosti s prípravami OH 2016 veľkej kritike pre meškanie prác. Podobné hodnotenie si vyžiadala organizácia blížiacich sa MS vo futbale v celej juhoamerickej krajine. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies