Starostu obce Hucín vzali do väzby

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 11:05 • 2 min
Starostu obce Hucín vzali do väzby

BRATISLAVA - Starostu obce Hucín v Revúckom okrese vzali do väzby, Ľubomíra S. polícia obvinila z prijímania úplatku.

slovakia

left justify in out

"Starosta bol vzatý do väzby, pretože je dôvodná obava z pokračovania páchania trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Polícia zadržala 43-ročného Ľubomíra S. priamo pri preberaní úplatku. Údajne si pri osobnom rozhovore s podnikateľom vyžiadal úplatok 10-tisíc eur. "Peniaze mal dostať za to, že odsúhlasí predaj pozemkov zo Slovenského pozemkového fondu v prospech podnikateľa," vysvetlila hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. V prípade dokázania viny hrozí starostovi ako verejnému činiteľovi trest odňatia slobody na päť až 12 rokov. Starosta ešte v utorok zo zaplavenej osady pomáhal evakuovať viac ako 20 ľudí, vo štvrtok ráno ho už priamo na obecnom úrade zatkli kukláči. Podľa medializovaných informácií zadržali aj kontrolóra obce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies