Starostu napadol obrovský medveď: Zahryzol mu do nohy!

NETKY.SK • 29 December 2015, 09:43 • 2 min
Starostu napadol obrovský medveď: Zahryzol mu do nohy!

BRATISLAVA - Neobvykle teplé počasie spôsobuje, že naše najväčie šelmy ešte nezaľahli na zimný spánok. Presvedčil sa o tom aj starosta obce Horná Ves (okres Prievidza).

slovakia

left justify in out

Starosta Jozef Hrotek (53) sa po sviatkoch vybral s rodinou na prechádzku v katastri podhorskej obce Vrícko (okres Martin). Ako prechádzal popri dutej skale, ktorá skrýva malú jaskyňu sa na neho zrazu vyrútil medveď.

 

„Išiel som trochu v popredí. Prešiel som popri medveďom brlohu, keď zviera odrazu zbliaklo. Bol to hukot, aký som ešte nepočul. Medveď bol vyplašený ako aj ja!“ , povedal Jozef Hrotek pre Nový Čas. 

 

Na rozmýšľanie veľa času nemal. „Vyliezol som na skalu a podarilo sa mi dvakrát zabrániť jeho útoku. Na tretí raz sa mi však zahryzol do nohy. Bol to obrovský medveď, mohol mať 200 alebo aj 300 kíl. Zletel som dolu roklinou, celý som dotlčený,“ pokračuje starosta.

 

Ako uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová, následkom kolízie s medveďom utrpel povrchové poranenia. „Polícia v tomto prípade konať nebude,“ dodala. Starosta si úprimne priznáva svoj podiel viny: „Chybu som urobil ja, nemal som medveďa vyplašiť v brlohu. Keď bolo po všetkom, veľmi som sa radoval, že som útok prežil. Ranu mi v nemocnici zašili. Dúfam, že čoskoro vyzdraviem,“ dodal na záver Jozef Hrotko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies