Starostu filipínskeho mesta a jeho syna uniesli a zabili komunistickí povstalci

NETKY.SK • 20 Október 2015, 09:39 • 2 min
Starostu filipínskeho mesta a jeho syna uniesli a zabili komunistickí povstalci

MANILA - Starostu juhofilipínskeho mesta Loreto aj spolu s jeho synom uniesli a následne zabili pravdepodobne komunistickí povstalci, informovala dnes tamojšia polícia a armáda.

slovakia

left justify in out

Telá starostu Daria Otazu a jeho 27-ročného syna Daryla našli v pondelok ráno v juhofilipínskom meste Butuan zviazané a s početnými strelnými ranami len niekoľko hodín po tom, ako ich povstalci z takzvanej Novej ľudovej armády vylákali z domu, uviedla agentúra AP.

 

Dario Otaza v minulosti tiež patril k povstalcom, no vzdal sa vláde a neskôr sa stal starostom mesta Loreto ležiaceho v juhofilipínskej provincii Agusan del Sur, ktoré pomohol oslobodiť práve spod povstaleckého vplyvu.

 

Stal sa zároveň otvoreným kritikom komunistického hnutia v krajine, pričom približne 250 povstalcov presvedčil, aby sa vzdali a pridali na stranu vlády.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona